Udtrapning af medicin/Rebound

Udtrapning af Nexium: 

Jeg anbefaler at trappe stille og roligt ud af medicin på følgende måde.

Fjern 2,5 mg. af gangen. Blev på den nye dosis i 7-14 dage eller så længe der er symptomer.

Derefter fjern yderligere 2,5 mg.

Forsæt indtil i rammer 0 mg. 

Nogle har brug for endnu langsommere udtrapning. Hvor man f.eks kun fjerner 1 mg af gangen. Ved lang tids brug af medicin kan der være behov for en ekstra lang udtrapningsperiode.

Nexium er lavet som en kur på 4 uger og brugen af Nexium og medicin frarådes i børnelægernes guide mod refluks.

Rebound ved udtrapning:

Har barnet været i behandling med Nexium i mere end 4 uger,  vil der oftest ske en genopblussen af de oprindelige symptomer når man udtrapper og efter udtrapning- et såkaldt rebound-fænomen. Disse symptomer kan fortsætte i mere end 4 uger efter du er stoppet behandlingen. Det er altså ikke “ægte” symptomer, men kroppen der har en reaktion på medicinstoppet/nedtrapningen. Kroppen er blevet vant til kunstigt at få hæmmet produktionen af syre med medicin, og kroppen får derfor et lille chok når syren pludselig strømmer ud i maven igen, dette chok og symptomforværring vil forsvinde igen. Det kan derfor være super svært at trappe ud af medicin og svært at vurdere hvad der er ægte symptomer og hvad der er rebound. Man kan evt. forsøge at have is i maven og evt. smertedække på en anden måde i udtrapningsperioden.

I takt med at jeg fik mere viden om Nexium og andre syrepumpehæmmere og de mange bivirkningerbivirkningerne, blev det ekstra vigtigt for mig at trappe ud af medicinen og have “is i maven”. Jeg fandt at nedenstående alternativer hjalp.

Lindring (også) under udtrapning/rebound  Under/efter/før udtrapning kan man supplere med homøopatiske dråber, magnesium lotion, bade i epsom salt, fiskeolie, mange mælkesyrebakterier, Hydro C (mod forstoppelse), zoneterapi og kropsbehandling og smertestillende som Panodil ved behov. Der er mange forskellige homøopatiske dråber der kan virke smertelindrende og hjælpe mod symptomerne. Jeg rådgiver gerne. Se mit indlæg “Alternative hjælpemidler”: https://www.refluksfamilie.dk/2018/11/12/alternative-hjaelpermider-medicin/

Dosering af medicin og Panodil skal foregå i samråd med lægen.

Se evt. min livevideo om “Hjælp til refluks & kolik” her: https://www.facebook.com/refluksfamilie/videos/2095208350593367/

Alternativer til Movicol/Lactulose: Hydro C og homøopati

Homasin, homøopatiske dråber mod mavesyreproblemer.

De homøopatiske dråber Cichorium Cum Stanno er super god mod forstoppelse. Gerne sammen med Chamomilla comp. (der er god mod blandt andet uro, fordøjelsesbesvær, søvnbesvær og smerter).

Produktet Hydro C er det der uden tvivl har virket bedst på min søns forstoppelse. Movicol gav min søn meget luft i maven og ekstra mavekneb, det gør Hydro C ikke. Hydro C består jeg mineraler og c-vitamin og har den naturlig gode virkning at lave osmose i tarmen, altså trække vand ind i tarmene, ligesom Movicol gør, men på en naturlig måde og uden at skylle de gode tarmbakterier ud.

Indsmør i Magnesium Lotion:

Magnesiummangel kan give forstoppelse, refluks og motorisk uro. Magnesiummangel er desuden en hyppig bivirkning ved Nexium og lignende medicin. 

Både Epsom salt og Magnesium lotion har en muskelafslappende og beroligende effekt på nervesystemet, der er god mod blandt andet uro, søvnbesvær og forstoppelse, samtidig med at Epsom salt også trækker dårlige giftstoffer ud af huden.) Magnesium udskilles igen igennem urinen. (Kun ved nyresygdomme i familien, skal man være varsom med overdosering) .

Om Nexium og rebound: https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/information-til-praksis/midtjylland/almen-praksis/laegemidler/medicin-i-midt-2017-2019/informationspakker/ppi/?fbclid=IwAR3kgdstt_ryEBLcFdvNuceGIaTgSqzATI3tRHEWY2lhmU_NxCppr1xVQv8

Naturmedicinsk lindring og behandling af refluks http://www.refluksboern.dk/wp-content/uploads/2016/10/Refluks-artikel-Rikkeliva-Holm.pdf

Langtidsbivirkninger:

Jeg synes det er relevant at informere om at Nexium, Omeprazol og andre syrepumpehæmmere er lavet som en kur på 4-8 uger til voksne og ikke er testet på børn og ikke godkendt til babyer. Dette skriver jeg ikke for at “slå nogle oveni hovedet”.  Jeg har selv givet min søn Nexium, da jeg fik det anbefalet af lægen, men min søn har desværre også fået en del af langtidsbivirkningerne.

Derfor deler jeg denne information, som jeg desværre oplever, at det kun er meget få læger der deler med forældre ved opstart af Nexium og anden medicin.

I den officielle guide mod refluks lavet af børnelæger (den guide læger i hele verden bør følge), frarådes det at give Nexium og andre syrepumpehæmmere til babyer og små børn. Ifølge de nyeste studier påvises det at Nexium ikke har god effekt på babyer refluks og at der er for mange bivirkninger.

Ved længere tids brug  (mere end 4 uger) af Nexium og andre syrepumpehæmmere, kan der opstå mange forskellige langtidsbivirkninger som man måske ikke lægger mærke til med det samme.

Blandt andet ubalancer i tarmene,  ændring i bakteriesammensætningen, polypper i mavesækken, magnesiummangel,  B12mangel, jernmangel, C. Diff bakterie (Clostridium),  hofte- og rygsøjlefrakturer, leversygdom og malabsorption (dårlig næringsoptagelse) hvilket kan give reflukssymptomer i sig selv.

Derudover har fordøjelsen brug for mavesyre (det er årsagen til at mange får forstoppelse når de får medicin, fordi kroppen ikke kan fordøje maden).  Refluks kan samtidig skyldes for lav mavesyreproduktion, hvortil det er ekstra skidt at give syrepumpehæmmende medicin. Da min egen søn har store ubalancer i tarmene (som årsag til hans refluks) har han hverken haft godt af Nexium eller Movicol. Nexium kan være nødvendigt. Men de fleste bør holde sig til en kur, der evt. kan gentages..Ved udtrapning af medicin skal man være opmærksom på den såkaldte “rebound”,  der er genopblusning af symptomer som reaktion på medicinen og ikke som “ægte” symptomer, men symptomer som reaktion på medicinen og ikke som “ægte” symptomer.

 

Workshops om refluks: Lær at give zoneterapi & og “tøm mit hoved” for alt hvad jeg ved om refluks og maveproblemer 0g naturlige tiltag. tilmeld dig: mail@refluksfamilie.dk

Følg med på facebook: http://www.facebook.com/refluksfamilie  Og Instagram.com/refluksfamilie

 

Kilder: https://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/2720

Om Nexium og rebound: https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/information-til-praksis/midtjylland/almen-praksis/laegemidler/medicin-i-midt-2017-2019/informationspakker/ppi/?fbclid=IwAR3kgdstt_ryEBLcFdvNuceGIaTgSqzATI3tRHEWY2lhmU_NxCppr1xVQv8

Rikkeliva Holm:

http://www.refluksboern.dk/wp-content/uploads/2016/10/Refluks-artikel-Rikkeliva-Holm.pdf

 Tilmelding til workshop om refluks: kontakt mail@refluksfamilie.dk

Alle indlæg er skrevet ud fra min personlige erfaring, viden og overbevisning. Du skal altid tale med din læge ved sygdom. 

Tilmeld refluksfamilies nyhedsbrev

* indicates required

Leave a Reply