Udtrapning af medicin/Rebound

Udtrapning af Nexium: 

Jeg anbefaler at trappe stille og roligt ud af medicin på følgende måde.

Fjern 2,5 mg. af gangen. Blev på den nye dosis i 7-14 dage, eller så længe der er symptomer.

Derefter fjern yderligere 2,5 mg.

Forsæt indtil i rammer 0 mg. 

Rebound ved udtrapning:

Har barnet været i behandling med Nexium i mere end 4 uger,  kan der ske en genopblussen af de oprindelige symptomer når man udtrapper og efter udtrapning- et såkaldt rebound-fænomen. Disse symptomer kan fortsætte i mere end 4 uger efter du er stoppet behandlingen. Det er altså ikke “ægte” symptomer, men kroppen der har en reaktion på medicinen. Derfor kan det være super svært at trappe ud og vide hvad der er ægte symptomer og hvad der er rebound. Man kan evt. forsøge at have is i maven og evt. smertedække på en anden måde i udtrapningsperioden.

I takt med at jeg fik mere viden om Nexium og andre syrepumpehæmmere og bivirkningerne, blev det ekstra vigtigt for mig at trappe ud af medicinen og have “is i maven”. Jeg fandt at nedenstående alternativer hjalp.

Lindring (også) under udtrapning/rebound  Under/efter/før udtrapning kan man supplerede med homøopatiske dråber, magnesium lotion, bade i epsom salt, fiskeolie, mange mælkesyrebakterier, Hydro C (mod forstoppelse), zoneterapi og kropsbehandling og smertestillende som Panodil ved behov. Der er mange forskellige homøopatiske dråber der kan virke smertelindrende og hjælpe mod symptomerne. Jeg rådgiver gerne. Se mit indlæg “Alternative hjælpemidler”: https://www.refluksfamilie.dk/2018/11/12/alternative-hjaelpermider-medicin/

Dosering af medicin og Panodil skal foregå i samråd med lægen.

Se evt. min livevideo om “Hjælp til refluks & kolik” her: https://www.facebook.com/refluksfamilie/videos/593738441073342/ 

Alternativer til Movicol/Lactulose: Hydro C og homøopati De homøopatiske dråber Cichorium Cum Stanno er super god mod forstoppelse. Gerne sammen med Chamomilla comp. (der er god mod blandt andet uro, fordøjelsesbesvær, søvnbesvær og smerter).

Produktet Hydro C er det der uden tvivl har virket bedst på min søns forstoppelse. Movicol gav min søn meget luft i maven og ekstra mavekneb, det gør Hydro C ikke. Hydro C består jeg mineraler og c-vitamin og har den naturlig gode virkning at lave osmose i tarmen, altså trække vand ind i tarmene, ligesom Movicol gør, men på en naturlig måde og uden at skylle de gode tarmbakterier ud.

Homasin, homøopatiske dråber mod mavesyreproblemer.

Indsmør i Magnesium Lotion:

Magnesiummangel kan give forstoppelse, refluks og motorisk uro. Magnesiummangel er desuden en hyppig bivirkning ved Nexium og lignende medicin. 

Både Epsom salt og Magnesium lotion har en muskelafslappende og beroligende effekt på nervesystemet, der er god mod blandt andet uro, søvnbesvær og forstoppelse, samtidig med at Epsom salt også trækker dårlige giftstoffer ud af huden.) Magnesium udskilles igen igennem urinen. (Kun ved nyresygdomme i familien, skal man være varsom med overdosering) .

Om Nexium og rebound: https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/information-til-praksis/midtjylland/almen-praksis/laegemidler/medicin-i-midt-2017-2019/informationspakker/ppi/?fbclid=IwAR3kgdstt_ryEBLcFdvNuceGIaTgSqzATI3tRHEWY2lhmU_NxCppr1xVQv8

Naturmedicinsk lindring og behandling af refluks http://www.refluksboern.dk/wp-content/uploads/2016/10/Refluks-artikel-Rikkeliva-Holm.pdf

Langtidsbivirkninger: Jeg synes det er relevant at informere om at Nexium og andre syrepumpehæmmere er lavet som en kur på 2-8 uger til voksne og ikke er testet på børn. Dette skriver jeg ikke for at “slå nogle oveni hovedet”.  Jeg har selv givet min søn Nexium, men min søn har desværre også fået en del af langtidsbivirkningerne. Derfor deler jeg denne information, som jeg desværre oplever, at det kun er meget få læger der deler med forældre ved opstart af Nexium og anden medicin. Ved længere tids brug (end 4 uger) af Nexum og andre syrepumpehæmmere (mere end 4 uger) kan der blandt andet opstå B12mangel, jernmangel, C. Diff bakterie (Clostridium), magnesiummangel, hofte- og rygsøjlefrakturer, ubalancer i tarmene, polypper i mavesækken, leversygdom og malabsorption (dårlig næringsoptagelse) hvilket kan give reflukssymptomer i sig selv. Derudover har fordøjelsen brug for mavesyre. Refluks kan samtidig skyldes for lav mavesyreproduktion, hvortil det er ekstra skidt at give syrepumpehæmmende medicin. Da min egen søn har store ubalancer i tarmene (som årsag til hans refluks) har han hverken haft godt af Nexium eller Movicol. Nexium kan være nødvendigt. Men de fleste bør holde sig til en kur, der evt. kan gentages..Ved udtrapning af medicin skal man være opmærksom på det såkaldte “rebound-effekt” der er en genopblusning af symptomer som reaktion på medicinen og ikke som “ægte” symptomer.

Tilmelding til workshop om refluks og spørgsmål: mail@refluksfamilie.dk Følg med på facebook: http://www.facebook.com/refluksfamilie  Og Instagram.

Workshops om refluks: Lær at give zoneterapi & og “tøm mit hoved” for alt hvad jeg ved om refluks og maveproblemer 0g naturlige tiltag. 22/1 på Babyinstituttet, Gentofte 4/3, I Hélt, Frederiksberg

Kilder: https://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/2720

Om Nexium og rebound: https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/information-til-praksis/midtjylland/almen-praksis/laegemidler/medicin-i-midt-2017-2019/informationspakker/ppi/?fbclid=IwAR3kgdstt_ryEBLcFdvNuceGIaTgSqzATI3tRHEWY2lhmU_NxCppr1xVQv8

Rikkeliva Holm:

http://www.refluksboern.dk/wp-content/uploads/2016/10/Refluks-artikel-Rikkeliva-Holm.pdf

 Tilmelding til workshop om refluks: kontakt mail@refluksfamilie.dk

Alle indlæg er skrevet ud fra min personlige erfaring, viden og overbevisning. Du skal altid tale med din læge ved sygdom. 

Tilmeld refluksfamilies nyhedsbrev

* indicates required

Leave a Reply