Alternative hjælpemidler/medicin

Alternative hjælpemidler og medicin

Det er heldigvis naturlige tiltag uden bivirkninger mod refluks og fordøjelsesproblemer:

Her er nogle af de tiltag der hjælper mange:

-Mælkesyrebakterier

-Mælkefri diæt

-Kropsbehandling (Osteopati eller Kranio Sakral Terapi)

-Zoneterapi & Babyakupunktur 

-Homøopati (Naturlægemiddel uden bivirkninger)

-Magnesium lotion 

-Bade i Epsom salt 

-Tjek for stramt tungebånd 

-Fiskeolie (Arctic Cod Liver Oil)

-Lav “natron-testen” for at få en indikation om der er tale om for lav eller for høj mavesyre produktion

-Ved forstoppelse, brug homøopati og Hydro C

-Udskift D-dråber (evt til spray der optages i munden og ikke skal ned i fordøjelsen)

Elmebark

Se evt. min livevideo om “Hjælp til refluks & kolik” her: https://www.facebook.com/refluksfamilie/videos/593738441073342/ 

Refluks sygdom skyldes oftest noget andet end en umoden lukkemuskel (som de fleste babyer er født med). Årsager til refluks kan blandt andet være: Skævheder og låsninger i kroppen (ses ofte efter en hård, lang eller hurtig fødsel). (Ko)mælkeintolerance. Mange refluksbørn har fødevareallergioverfølsomhed. Dårlig og “smal” bakteriesammensætning i tarmene. Overvækst at nogle bakterier og mangel på andre. Forstoppelse og tryk på mavesækken. Stramt tungebånd. For lidt mavesyre og for meget mavesyre. Derfor kan det være værd at afprøve nedenstående for at finde årsagen til refluksen. 

-Giver I mælkesyrebakterier? De er utrolig vigtige for tarmfloraen og fordøjelsen der har direkte forbindelse til refluksen. Over 70% af immunforsvaret sidder ydermere i tarmene.

-Har I prøvet kropsbehandling (osteopati, kranio sakral terapi)?

-Mælkefri diæt (enten til mor eller erstatning)? Diætperiode er den eneste måde man kan udelukke allergi/intolerance. Op mod 40% af børn med refluks har fødevareproteinallergi der giver reflukssymptomer. 

-Har I fået tjekket for stramt tungebånd, af en fagperson med erfaring i dette? Stramt tungebånd kan give reflukssymptomer og blandt andet gøre at barnet sluger meget luft.mm

-Udskiftning af D-dråber, nogle børn reagerer på bestemte mærker. Jeg er glad for d-vitamin spray fra Nordic health og fiskeolie med D vitamin i. 

-Derudover giver jeg disse naturlige midler, der stimulerer kroppens evne til at helbrede sig selv.

Magnesiummangel kan give uro og reflukssymptomer. Ved behandling med Nexium opstår der ofte magnesiummangel.

-Magnesium-lotion. Indsmøring i Magnesium-lotion.

-Epsom Salt. Bade i Epsom-salt et par gange om ugen. 

(Både epsom salt og magnesium lotion har en muskelafslappende og beroligende effekt der er god mod blandt andet uro, søvnbesvær og forstoppelse, samtidig med at epsom salt også trækker giftstoffer ud af huden).

-Homøopati (naturmedicin uden bivirkninger). F.eks Homasin, mod mavesyreproblemer. Chamomilla comp. mod uro, søvnbesvær og dårlig fordøjelse. Der findes rigtig mange dråber og jeg rådgiver gerne udfra symptomer, vægt og alder.

-Fiskeolie. (Flydende fra Artic Cod D liver Oil), smører tarmene og giver vigtige fedtsyrer. 

-Zoneterapi, Opsøg en dygtig zoneterapeut med speciale i børn, et forløb på tre gange eller mere. Du kan udover også selv lære de vigtigste punkter ift refluks, fordøjelse og søvn. (Jeg holder også jævnligt workshops om refluks, hvor jeg blandt andet lærer forældre at give zoneterapi).

-Har I prøvet at fortykke mælken med johannesbrødkernemel, i flasken eller inden bryst?

-Lav “natron-testen” for at få en indikation om der er tale om for lav eller for høj mavesyre produktion. En hjemmetest der kan give en indikation af mavesyreproduktionen, jeg har skrevet om den her. ☀️

https://www.facebook.com/refluksfamilie/photos/a.683608292015210/716919985350707/?type=3&theater

-Elmebark Elmebark lindrer og heler irritation i slimhinderne. Irritation og inflammation i slimhinderne både i spiserøret og mave og tarm, ses ofte i forbindelse med refluks. Elmebarken er ikke for alle, da det er meget forskelligt hvad ubalancerne i kroppen er og hvilken type behandling der i så fald er brug for, men det kan være værd at prøve. Om elmebark: https://www.facebook.com/refluksfamilie/photos/a.683608292015210/788582634851108/?type=3&theater 

Små ekstra råd-Bæresele, pilatesbold og slyngevugge gør lidt søvn mulig for mange (mens de er babyer), samt hævet hovedgærde alle steder. 

Ved forstoppelse: Alternativer til Movicol & Laculose. Ved forstoppelse kan det være godt at prøve: Magnesiumlotion (smørres på huden). Homøopatiske dråber: F.eks Cichorium Cum Stanno og Chamomilla Comp. Hydro C – Hydro C er et natuligt produkt med mineraler som Calcium, magnesium og C-vitamin, der har som en dejlig bivirkning at lave osmose i tarmen, altså trække vand ind i tarmene og blødgøre afføringen (ligesom Movicol, men på en naturlig måde). Min søn fik meget luft i maven af Movicol, det gør han ikke af Hydro C.

Jeg synes det er relevant at informere om at Nexium og andre syrepumpehæmmere er lavet som en kur på 4-8 uger til voksne og ikke er testet på børn. Dette skriver jeg ikke for at “slå nogle oveni hovedet”.  Jeg har selv givet min søn Nexium og det kan være nødvendigt med en kur. Jeg deler denne information, som jeg desværre oplever, at det kun er meget få læger der deler med forældre ved opstart af Nexium og anden medicin. Ved længere tids brug af Nexum og andre syrepumpehæmmere (mere end 4 uger) kan der blandt andet opstå B12mangel, jernmangel, C. Diff bakterie (Clostridium), magnesiummangel, hofte- ogrygsøjlefrakturer, ubalancer i tarmene, polypper i mavesækken og malabsorption (dårlig næringsoptagelse) hvilket kan give reflukssymptomer i sig selv. Derudover har fordøjelsen brug for mavesyre. Refluks kan samtidig skyldes for lav mavesyreproduktion, hvortil det er ekstra skidt at give syrepumpehæmmende medicin. Da min egen søn har store ubalancer i tarmene (som årsag til hans refluks) har han hverken haft godt af Nexium eller Movicol. Nexium kan være nødvendigt. Men de fleste bør holde sig til en kur, der evt. kan gentages.

Mine workshops om refluks: Hver måned holder jeg workshops om refluks og maveproblemer.

Lær at give zoneterapi & og “tøm mit hoved” for alt hvad jeg ved om refluks og maveproblemer 0g naturlige tiltag. mail@refluksfamilie.dk Følg med på www.facebook.com/refluksfamilie og instragram

Ved sygdom skal man altid opsøge en læge.

Tilmeld refluksfamilies nyhedsbrev

* indicates required

Leave a Reply