Natron-Testen

Natron-testen Refluks kan opstå ved både for høj og ved for lav produktion af mavesyre. Mange af os formoder at refluksen skyldes for meget mavesyre, men mangel på mavesyre giver præcis de samme symptomer som for meget mavesyre. Det kan derfor være svært at vide hvordan det er bedst at behandle symptomerne. Natron-testen kan give en indikation om hvorvidt man danner for meget eller for lidt mavesyre (eller om man danner en helt normal mængde mavesyre). Mavesyren er enormt vigtig for fordøjelsen og mangel på mavesyre kan give store problemer i fordøjelsen, smerter og refluks. Jeg har selv lavet denne hjemmetest med natron på min søn, mig selv og resten af min familie. Den har givet os gode indikationer og svar.

Sådan tester du for mavesyre: En simpel test kan give et godt fingerpeg om, hvorvidt der er for lidt, tilpas eller for meget mavesyre. Blandingsforhold: Man opløser 1/4 tsk. natron i (200 ml) vand/eller 1/8 tsk i 100 ml vand. Dette er bare blandingsforholdet – man kan fint drikke mindre. Det indtages på tom mave om morgenen. Til det lille barn kan det kommes i sutteflasken, lad barnet drikke så meget som muligt ud i en køre. Nede i mavesækken vil natron reagere på mødet med mavesyre, og der bliver dannet CO2. Altså en form for danskvand i mavesækken. Dette skal gerne medføre at man bøvser. Udfra tidsintervallet på hvornår bøvsen kommer, kan man vurdere indholdet af mavesyre, altså på hvor meget sodavandsfest der kommer i maven. Testresultat: Hvis man begynder at bøvse efter 2-3 minutter, har man en normal produktion af mavesyre. Hvis man begynder at bøvse efter 0-1 minut, danner man for meget mavesyre. Hvis man begynder at bøvse efter over 3 minutter, eller slet ikke bøvser, danner man for lidt mavesyre. Jeg anbefaler at man tester et par gange på forskellige dage. Natron = bikarbonat. Det købes i supermarkedet. Det er helt forsvarligt at indtage. Brug ren natron og ikke bare bagepulver. Man kan evt. søde med f.eks. Birkesød eller Sukrin (ikke med almindeligt sukker, det vil forstyrre testresultatet).

Leave a Reply